Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dit zijn de 10 populairste wandelroutes van Frankrijk

Frankrijk staat wereldwijd bekend om zijn adembenemende landschappen, pittoreske dorpjes en rijke cultuur. Het is dan ook geen verrassing dat dit land een paradijs is voor wandelliefhebbers. Met een uitgebreid netwerk van wandelpaden en routes biedt Frankrijk eindeloze mogelijkheden om te genieten van de prachtige natuur en historische bezienswaardigheden. In dit artikel zullen we de 10 populairste wandelroutes van Frankrijk verkennen en ontdekken waarom wandelen in dit land zo bijzonder is.

Wandelen in Frankrijk

Wandelen is een populaire activiteit in Frankrijk en trekt zowel lokale wandelaars als toeristen van over de hele wereld aan. Het land heeft een gevarieerd landschap, variërend van majestueuze bergen tot schilderachtige kustlijnen en idyllische plattelandsgebieden. Het is geen wonder dat wandelen een geweldige manier is om de natuurlijke schoonheid van Frankrijk te ervaren en te genieten van de rust en sereniteit die het te bieden heeft.

Dit zijn de 10 populairste wandelroutes van Frankrijk

  1. GR20 – Corsica (180 km): De GR20 op het prachtige eiland Corsica is een uitdagende route die door ruige bergen, kristalheldere meren en dichte bossen loopt. Het staat bekend als een van de zwaarste wandelroutes van Europa.
  2. Tour du Mont Blanc (170 km): De Tour du Mont Blanc is een klassieke wandelroute die door Frankrijk, Italië en Zwitserland loopt. Het biedt een spectaculair uitzicht op de hoogste toppen van de Alpen, waaronder de iconische Mont Blanc.
  3. GR10 – Pyreneeën (866 km): De GR10 volgt de hele lengte van de Pyreneeën, van de Atlantische kust tot aan de Middellandse Zee. Het biedt wandelaars een ongelooflijke variëteit aan landschappen, van groene valleien tot hoge bergtoppen.
  4. Sentier de Grande Randonnée de Pays de la Côte d’Opale (120 km): Deze route loopt langs de prachtige Opaalkust in het noorden van Frankrijk. Het biedt een combinatie van spectaculaire kliffen, duinen, stranden en charmante vissersdorpjes.
  5. Chemin de Stevenson (275 km): Deze historische route volgt in de voetsporen van de beroemde schrijver Robert Louis Stevenson. Het loopt door het prachtige landschap van de Cevennen in Zuid-Frankrijk.
  6. GR65 – Camino de Santiago (ca. 800 km in Frankrijk): Hoewel de Camino de Santiago voornamelijk bekend is als pelgrimsroute naar Santiago de Compostela in Spanje, begint de Franse variant in Saint-Jean-Pied-de-Port en loopt door het betoverende landschap van Zuid-Frankrijk.
  7. Grande Traversée des Vosges (350 km): Deze route doorkruist het prachtige Vogezengebergte in het noordoosten van Frankrijk. Het biedt wandelaars de mogelijkheid om te genieten van weelderige bossen, charmante dorpjes en panoramische uitzichten.
  8. Tour des Aiguilles Rouges (115 km): De Tour des Aiguilles Rouges biedt een spectaculair uitzicht op de beroemde Mont Blanc en de omliggende bergtoppen. Het is een minder bekende maar zeer de moeite waard wandelroute in de regio.
  9. Les Calanques – Marseille (20 km): De Calanques, gelegen in de buurt van Marseille, zijn een verzameling van adembenemende kustkliffen en verborgen baaien. De wandelroute biedt wandelaars de mogelijkheid om deze prachtige natuurlijke wonderen te verkennen.
  10. Chemin des Douaniers – Bretagne (200 km): De Chemin des Douaniers, ook wel bekend als het Douanepad, volgt de kust van Bretagne. Het biedt een prachtig uitzicht op de ruige kustlijn, vuurtorens en schilderachtige vissershavens.

Waarom wandelen in Frankrijk?

Wandelen in Frankrijk biedt een unieke combinatie van natuurlijke schoonheid, historische erfgoed en gastronomische geneugten. Het land heeft een goed onderhouden wandelinfrastructuur, met een breed scala aan gemarkeerde routes, gîtes (accommodaties), en pittoreske dorpen waar wandelaars kunnen genieten van de lokale keuken en wijnen. Of je nu op zoek bent naar een uitdagende bergtocht of een ontspannen wandeling langs de kust, Frankrijk heeft voor elk wat wils.

Conclusie

De populairste wandelroutes van Frankrijk bieden een ongeëvenaarde gelegenheid om te genieten van de prachtige natuur, de rijke geschiedenis en de diverse landschappen van het land. Van de uitdagende GR20 in Corsica tot de schilderachtige Chemin des Douaniers in Bretagne, elke wandelroute biedt zijn eigen unieke charme en avontuur. Dus trek je wandelschoenen aan, maak je klaar om te verkennen en laat je betoveren door de magie van het Franse platteland.

Leave a Comment