Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dit zijn de populairste wandelroutes in Bretagne

Bretagne is een waar wandelparadijs. Met zijn diversiteit aan landschappen, van ruige kustlijnen tot sprookjesachtige bossen, biedt het een verscheidenheid aan ervaringen voor wandelaars van alle niveaus. Maar welke routes moet je nu echt eens geprobeerd hebben? In dit artikel presenteren we de meest populaire wandelroutes van Bretagne, gerangschikt naar afstand.

Wandelen in Bretagne

Het wandelen in Bretagne staat gelijk aan de ontdekking van de ongerepte natuur, het rijke culturele erfgoed en de unieke charme van de kleine dorpjes die het landschap sieren. Elk pad, of het nu langs de ruige kustlijn slingert of door het hart van de gevarieerde flora en fauna snijdt, vertelt een eigen verhaal. Maar welke routes bieden nu de beste ervaring?

Dit zijn de populairste wandelroutes in Bretagne

  1. GR34 – Het Douanierspad (1800 km): Ooit begaan door douanebeambten om smokkelwaar te bestrijden, is deze langeafstandswandelroute nu een favoriet onder natuurliefhebbers. Het pad biedt een adembenemend uitzicht op de kust van Bretagne, waaronder de Roze Granietkust en de smaragdgroene zeeën van Saint-Malo.
  2. Promenade des Mégalithes (4 km): Dit korte pad in Carnac is een must voor geschiedenisliefhebbers. Het leidt wandelaars langs een veld van meer dan 3.000 prehistorische staande stenen, bekend als menhirs.
  3. Abdijpad van Paimpont (12 km): Dit pad door het betoverende bos van Brocéliande neemt wandelaars mee op een reis door legendes van koning Arthur en de feeëngrot.
  4. Het Circuit des Korrigans (7 km): Een magische route die begint en eindigt in het dorp Huelgoat. Het pad neemt je mee door een verbazingwekkend landschap van massieve granieten rotsformaties en bossen.
  5. Het Pointe du Raz pad (9 km): Dit pad biedt wandelaars een uitdaging met een ruig terrein en verbluffende uitzichten op de Atlantische Oceaan. Het hoogtepunt is de Pointe du Raz, een van de meest westelijke punten van Bretagne.

Waarom wandelen in Bretagne?

Naast de natuurlijke schoonheid en historische betekenis van deze routes, biedt wandelen in Bretagne ook andere voordelen. Het is een uitstekende manier om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van de frisse lucht en rust. Het wandelen in Bretagne biedt ook de mogelijkheid om de lokale cultuur en gastronomie te ontdekken. Of je nu een langeafstandswandelaar of een zondagse wandelaar bent, Bretagne heeft iets voor iedereen.

Conclusie

Bretagne is een droombestemming voor wandelaars, met tal van routes die verschillen in afstand en moeilijkheidsgraad. Of je nu kiest voor de uitgestrekte kustlijn van het GR34-pad, de historische velden van Carnac, de mythische sferen van Brocéliande, de magische landschappen van Huelgoat, of de ruige schoonheid van de Pointe du Raz, Bretagne zal je niet teleurstellen. Dus trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht door deze prachtige regio!

Leave a Comment