Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dit zijn de populairste wandelroutes in de Dordogne

Er gaat iets bijzonders uit van de Dordogne, een gevoel van avontuur en rust dat wandelaars uit de hele wereld trekt. De gevarieerde natuur, historische dorpjes, majestueuze kastelen en de rijke culinaire traditie van deze regio in Zuidwest-Frankrijk bieden eindeloze mogelijkheden voor wandelliefhebbers. Maar hoe kies je tussen al die prachtige routes die je door de heuvels, langs de rivier en door het bos voeren? Dit artikel presenteert de populairste wandelroutes in de Dordogne, zodat je zelf de wonderen van deze unieke regio kunt ontdekken.

Wandelen in de Dordogne

Wandelen in de Dordogne is een avontuur dat je op je eigen tempo kunt beleven. De regio biedt een breed scala aan routes, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad, die je langs adembenemende landschappen, historische bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes leiden. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent die op zoek is naar een uitdaging, of een gezin met kinderen die een ontspannende middagwandeling willen maken, de Dordogne heeft het allemaal.

Dit zijn de populairste wandelroutes in de Dordogne (Aantal km)

  1. Sarlat-La-Canéda Stadswandeling (5 km): Deze route voert je door de middeleeuwse straatjes van een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Frankrijk. Het is een relatief korte en makkelijke route, maar boordevol historische bezienswaardigheden.
  2. De Perigord Noir Route (15 km): Deze tocht begint en eindigt in het dorp Saint-Cyprien en neemt je mee door de ongerepte natuur van de Perigord Noir, met zijn donkere bossen en indrukwekkende kastelen.
  3. De Kastelenroute van Beynac (20 km): Deze route is een ware traktatie voor geschiedenisliefhebbers, aangezien het je langs enkele van de meest indrukwekkende kastelen van de Dordogne voert, zoals het Château de Beynac en het Château de Castelnaud.
  4. Wandelroute van Domme naar La Roque-Gageac (30 km): Deze langere route biedt prachtige uitzichten over de rivier de Dordogne en voert je door de charmante dorpjes Domme en La Roque-Gageac, beide geclassificeerd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk.

Waarom wandelen in de Dordogne?

De Dordogne is een waar paradijs voor wandelaars. De combinatie van spectaculaire natuur, rijke geschiedenis en levendige cultuur maken deze regio uniek. De routes zijn goed onderhouden en bewegwijzerd, en leiden je langs de hoogtepunten van de regio. Of je nu de voorkeur geeft aan korte wandelingen door historische dorpjes, of lange tochten door de uitgestrekte bossen en langs de kronkelende rivier de Dordogne, de keuze is aan jou. En na een dag wandelen kun je genieten van de heerlijke lokale keuken, met truffels, foie gras en de beroemde wijnen van de Dordogne.

Conclusie

Of je nu een ervaren wandelaar bent of een beginner, de Dordogne heeft voor ieder wat wils. Van kortere stadswandelingen tot langere routes door de indrukwekkende natuur, er is altijd een wandelroute die bij je past. Dus pak je wandelschoenen, bereid je voor op adembenemende uitzichten en stap in de voetsporen van de vele wandelaars die je voor zijn gegaan. De Dordogne wacht op je!

Leave a Comment