Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dit zijn de populairste wandelroutes in Auvergne

In de stille glooiende heuvels en groene valleien van het Franse hartland ligt de Auvergne, een regio waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Uitgestrekte landschappen, adembenemende vulkanische toppen en traditionele dorpen sieren het landschap. Deze combinatie maakt Auvergne een paradijs voor wandelaars. Maar welke paden zijn echt de moeite waard? Lees verder om de populairste wandelroutes in Auvergne te ontdekken.

Wandelen in de Auvergne

De Auvergne is een ware schatkamer voor wandelliefhebbers. Met zijn unieke combinatie van natuurlijke schoonheid, culturele schatten en rijke geschiedenis, biedt deze regio een wandelervaring als geen ander. Het gebied beschikt over meer dan 13000 km aan gemarkeerde wandelpaden, variërend van eenvoudige wandelingen door de valleien tot uitdagende tochten op de vulkanische pieken.

Dit zijn de populairste wandelroutes in de Auvergne

GR 30 – Rondje Puy de Sancy (188 km)

Dit is een van de langste en meest uitdagende wandelroutes in de Auvergne, die je meeneemt rond de Puy de Sancy, de hoogste top van het Centraal Massief. De route biedt adembenemende uitzichten op het vulkanische landschap en is geschikt voor ervaren wandelaars die wel van een uitdaging houden.

Puy de Dôme Tour (13 km)

Deze route is een favoriet onder dagwandelaars. Het neemt je mee naar de top van de Puy de Dôme, een van de meest iconische vulkanen in de regio. Met een lichte klim en een panoramisch uitzicht op het omringende landschap, is deze route perfect voor zowel beginnende als ervaren wandelaars.

Gorges de la Sioule (16 km)

Deze schilderachtige route slingert langs de rivier de Sioule, door diepe kloven en langs dramatische kliffen. De route biedt veel natuurschoon, waaronder verschillende uitkijkpunten over de rivier en het omliggende bosgebied.

Le Sentier des Cascades (14 km)

Deze middellange route is perfect voor liefhebbers van watervallen. De wandeling neemt je mee door het Cézallier-gebergte, waar je meerdere watervallen en riviertjes tegenkomt. De hoogteverschillen maken deze route wat uitdagender, maar de prachtige uitzichten zijn de moeite meer dan waard.

Waarom wandelen in de Auvergne?

Wandelen in Auvergne betekent de mogelijkheid om een uniek landschap vol vulkanen, weelderige bossen en pittoreske dorpjes te verkennen. Elk pad biedt iets nieuws en opwindends, van indrukwekkende vulkanische formaties tot verborgen watervallen. Daarnaast biedt de regio ook een rijk cultureel erfgoed, dat in veel van de dorpen en steden langs de routes te zien is. Of je nu een ervaren hiker bent of iemand die op zoek is naar een rustige wandeling in de natuur, Auvergne heeft voor ieder wat wils.

Conclusie

De Auvergne, met zijn rijke verscheidenheid aan landschappen en zijn veelzijdige aanbod aan wandelroutes, biedt voor iedere wandelaar de perfecte tocht. Of je nu houdt van uitdagende hoge bergtoppen of schilderachtige valleiroutes, deze prachtige regio zal je niet teleurstellen. Trek je wandelschoenen aan en ontdek zelf waarom de Auvergne een paradijs is voor elke wandelliefhebber.

Leave a Comment