Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dit zijn de populairste wandelroutes in Sauerland

Sauerland is een prachtige streek in het hart van Duitsland, bekend om zijn uitgestrekte bossen, glooiende heuvels en kristalheldere meren. Met zijn ongeëvenaarde landschapsschoonheid en diversiteit is Sauerland een waar paradijs voor wandelaars. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of pas onlangs de liefde voor het wandelen hebt ontdekt, Sauerland heeft voor ieder wat wils.

Wandelen in Sauerland

In de schilderachtige regio Sauerland wordt de wandelaar getrakteerd op adembenemende panorama’s, die elk seizoen een ander kleurenpalet onthullen. Van zachte lentegroenen tot herfsttinten, er is altijd een nieuw landschap om te verkennen. De goed gemarkeerde routes leiden je door dichte bossen, over glooiende heuvels en langs sprankelende meren.

Dit zijn de 10 populairste wandelroutes in Sauerland

  1. Rothaarsteig (154 km): De ‘Weg der Sinne’ loopt door bossen, over bergen en langs beekjes. Deze langeafstandsroute is een van de bekendste wandelroutes van Duitsland en biedt ongeëvenaarde natuurervaringen.
  2. Uplandsteig (64 km): Deze ronde route biedt prachtige uitzichten over de Diemelsee en het omliggende heuvellandschap. Het is een uitdaging, maar zeker de moeite waard.
  3. Sauerland-Höhenflug (250 km): Deze route brengt je langs de hoogste punten van Sauerland en biedt fantastische uitzichten. Het is een langere tocht, maar kan ook in kortere etappes worden verdeeld.
  4. Medebacher Bergweg (66 km): Deze rondweg rond Medebach toont de schoonheid van de Sauerlandse hooglanden en biedt indrukwekkende vergezichten.
  5. Rennsteig (170 km): Een van de oudste wandelroutes in Duitsland. Deze route slingert door bossen en velden en biedt prachtige panorama’s.
  6. Kahler Asten Steig (84 km): Een prachtige rondweg die je langs de hoogste top van het Sauerland leidt, de Kahler Asten.
  7. Waldroute (240 km): Zoals de naam al doet vermoeden, brengt deze route je diep in de bossen van Sauerland. Een must voor natuurliefhebbers.
  8. Olsberger Kneippwanderweg (42 km): Deze route combineert wandelen met het Kneipp-gezondheidsconcept en leidt je langs speciale Kneipp-voorzieningen.
  9. Briloner Kammweg (50 km): Geniet van de ongerepte natuur en rust op deze minder bekende, maar zeer geliefde wandelroute.
  10. Mythos Waldpfad (9 km): Perfect voor een korte dagwandeling. Deze route biedt interessante inzichten in de mythen en legenden van het Sauerlandse bos.

Waarom wandelen in Sauerland?

Sauerland biedt een combinatie van rustige natuur en uitdagend terrein, wat het een ideale bestemming maakt voor wandelliefhebbers. Bovendien is het netwerk van wandelpaden in de regio zeer goed ontwikkeld en gemarkeerd, waardoor het gemakkelijk is om je weg te vinden. En na een dag wandelen kun je ontspannen in een van de vele gezellige dorpjes en genieten van de lokale gastronomie.

Conclusie

Sauerland is een wandelparadijs dat wacht om ontdekt te worden. Met zijn gevarieerde landschappen, goed gemarkeerde routes en schilderachtige dorpen, is het de perfecte bestemming voor elke wandelaar. Of je nu op zoek bent naar een uitdagende langeafstandswandeling of een ontspannen dagtocht, in Sauerland vind je altijd de perfecte route voor jou. Dus waar wacht je nog op? 

Leave a Comment