Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het woud van Saint-Hubert

Het woud van Saint-Hubert is een betoverend wandelgebied dat natuurliefhebbers uit de hele wereld trekt. Gelegen in de Belgische Ardennen, biedt dit bosrijke gebied een ongerepte natuurlijke omgeving en een overvloed aan wandelpaden die zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor zowel beginnende als ervaren wandelaars. In dit artikel zullen we nader ingaan op het woud van Saint-Hubert, de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt en voor wie dit wandelgebied een absolute aanrader is.

Over Het woud van Saint-Hubert

Het woud van Saint-Hubert, ook wel bekend als het “Ardenner woud”, is gelegen in de provincie Luxemburg in België. Het is een uitgestrekt bosgebied dat zich uitstrekt over meer dan 7.000 hectare en wordt beschouwd als een van de oudste en mooiste bossen van het land. Het gebied staat bekend om zijn diversiteit aan flora en fauna, met beuken, eiken en dennen die het landschap sieren en talloze dieren zoals herten, vossen en verschillende vogelsoorten die hier hun thuis hebben gevonden.

De paden in het woud van Saint-Hubert variëren in moeilijkheidsgraad en lengte, waardoor er voor elk type wandelaar iets te bieden is. Van ontspannen wandelingen langs kabbelende beekjes tot steilere beklimmingen met panoramische uitzichten, het woud van Saint-Hubert heeft voor ieder wat wils.

Bezienswaardigheden op de route

Tijdens het verkennen van het woud van Saint-Hubert zul je versteld staan van de verscheidenheid aan bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Een van de hoogtepunten is de Basiliek van Sint-Hubertus, gelegen in het gelijknamige stadje Saint-Hubert. Deze prachtige kerk, gebouwd in gotische stijl, is een belangrijk religieus en historisch monument en trekt jaarlijks talloze bezoekers.

Daarnaast zijn er talloze pittoreske dorpjes en gehuchten te ontdekken in de omgeving van het woud van Saint-Hubert, zoals Redu, het boekendorp, waar je kunt genieten van gezellige boekwinkels en kunstgalerijen. Het Kasteel van Bouillon, een imposant middeleeuws kasteel, is ook een populaire attractie in de buurt.

Voor wie is dit wandelgebied een aanrader?

Het woud van Saint-Hubert is geschikt voor zowel beginnende wandelaars als ervaren avonturiers. De goed onderhouden wandelpaden en de diversiteit aan routes bieden wandelmogelijkheden voor mensen van alle leeftijden en conditieniveaus. Als je op zoek bent naar rust, stilte en een ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven, dan is dit gebied een uitstekende keuze.

Voor natuurliefhebbers biedt het woud van Saint-Hubert een unieke gelegenheid om de prachtige flora en fauna van de Ardennen te ontdekken. Fotografen zullen genieten van de overvloed aan natuurlijke schoonheid en het vermogen om adembenemende landschapsfoto’s vast te leggen.

Conclusie

Het woud van Saint-Hubert is een wandelgebied dat je zeker op je lijst moet zetten als je op zoek bent naar een onvergetelijke natuurervaring. Met zijn uitgestrekte bossen, schilderachtige paden en diverse bezienswaardigheden, biedt dit gebied voor elk wat wils. Of je nu een rustige wandeling wilt maken om te ontspannen of een uitdagende tocht wilt maken, het woud van Saint-Hubert zal je niet teleurstellen. Dus trek je wandelschoenen aan, adem de frisse lucht in en verken dit prachtige stukje natuur in de Belgische Ardennen.

Leave a Comment