Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dit zijn de populairste wandelroutes in de Bourgogne

De Bourgogne, gelegen in het hart van Frankrijk, staat bekend om zijn prachtige landschappen, schilderachtige dorpjes en natuurlijke schoonheid. Een van de beste manieren om dit betoverende gebied te verkennen, is door te wandelen. Met een uitgebreid netwerk van wandelpaden biedt de Bourgogne een breed scala aan mogelijkheden voor zowel beginnende als ervaren wandelaars. In dit artikel zullen we de populairste wandelroutes in de Bourgogne verkennen en ontdekken waarom dit gebied een paradijs is voor liefhebbers van wandelen.

Wandelen in de Bourgogne

De Bourgogne is een ideale bestemming voor wandelaars vanwege de diversiteit aan landschappen en de rijke culturele erfgoed. Of je nu door glooiende wijngaarden wilt dwalen, langs historische kastelen wilt wandelen of door schilderachtige bossen wilt trekken, de Bourgogne heeft voor elk wat wils.

Dit zijn de populairste wandelroutes in de Bourgogne

  1. Route des Grands Crus (circa 60 km)

De Route des Grands Crus is een van de meest bekende en pittoreske wandelroutes in de Bourgogne. Deze route neemt je mee door de prachtige wijngaarden van de Côte de Nuits en Côte de Beaune, waar enkele van ‘s werelds beste wijnen worden geproduceerd. Geniet van adembenemende uitzichten op de glooiende heuvels en ontdek charmante dorpjes zoals Gevrey-Chambertin en Meursault.

  1. Sentier des Écluses (circa 20 km)

De Sentier des Écluses, gelegen langs het Canal du Nivernais, is een populaire wandelroute die de historische waterwegen van de Bourgogne verkent. Volg het jaagpad en bewonder de oude sluizen, bruggen en landelijke landschappen. Deze route biedt een ontspannen en schilderachtige wandeling voor natuurliefhebbers en geschiedenisfanaten.

  1. Sentier de la Roche (circa 10 km)

Voor degenen die op zoek zijn naar een kortere wandeling, is de Sentier de la Roche een uitstekende keuze. Deze route voert je door de prachtige vallei van de Serein-rivier en biedt spectaculaire uitzichten op imposante kliffen en beboste heuvels. Ontdek de betoverende stad Vézelay, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en geniet van de rustige schoonheid van dit gebied.

Waarom wandelen in de Bourgogne?

Er zijn tal van redenen waarom wandelen in de Bourgogne een onvergetelijke ervaring is. Ten eerste is de Bourgogne gezegend met een mild klimaat en een overvloed aan natuurlijke schoonheid, waardoor wandelen het hele jaar door aangenaam is. Daarnaast biedt de regio een indrukwekkende verscheidenheid aan landschappen, van glooiende wijngaarden tot uitgestrekte bossen en schilderachtige rivierdalen. Dit maakt elke wandeling uniek en verfrissend.

Bovendien is de Bourgogne doordrenkt van geschiedenis en cultuur. Tijdens je wandelingen kun je historische kastelen, abdijen en charmante dorpjes ontdekken. Je hebt ook de mogelijkheid om te genieten van de beroemde Bourgondische keuken en wijnen, die je energie geven na een dag vol verkenning.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke wandelervaring, is de Bourgogne de perfecte bestemming. Met zijn prachtige landschappen, historische bezienswaardigheden en heerlijke gastronomie zal de Bourgogne je zeker betoveren. Verken de populairste wandelroutes zoals de Route des Grands Crus, Sentier des Écluses en Sentier de la Roche, en laat je verrassen door de natuurlijke schoonheid van dit adembenemende gebied. Of je nu een ervaren wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen wandeling, de Bourgogne heeft voor iedereen iets te bieden.

Leave a Comment