Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dit zijn de populairste wandelroutes in Elzas

Elzas, een adembenemende regio in het noordoosten van Frankrijk, is een droom voor elke wandelaar. Het landschap is een fascinerend contrast van glooiende heuvels bedekt met wijngaarden, middeleeuwse dorpjes, betoverende bossen en de ruige uitlopers van de Vogezen. Als wandelbestemming is de Elzas er eentje die je absoluut op je bucketlist zou moeten hebben.

Wandelen in Elzas

Het wandelen in de Elzas staat synoniem voor diversiteit en adembenemende schoonheid. De veelzijdigheid van de routes maakt het mogelijk voor zowel de beginnende als de ervaren wandelaar om hun hart op te halen. Van glooiende wijngaardroutes tot uitdagende bergtochten, er is voor ieder wat wils. Verder zijn de paden goed gemarkeerd en wordt je tijdens de tochten constant beloond met onvergetelijke vergezichten.

Dit zijn de populairste wandelroutes in Elzas

Route des Vins (170 km)

Een van de langste en meest schilderachtige routes in de Elzas is de Route des Vins. Dit pad loopt door uitgestrekte wijngaarden en pittoreske dorpjes zoals Riquewihr en Kaysersberg. Vergeet niet om onderweg te genieten van een heerlijk glaasje Elzas-wijn.

Sentier des Roches (11 km)

Voor de avontuurlijke wandelaar is de Sentier des Roches een must. Deze route biedt een spectaculair uitzicht op de bergen en de vallei van Munster. Let wel, de paden kunnen hier en daar uitdagend zijn met steile kliffen en rotsachtige ondergronden.

Le Hohneck – Frankenthal (15 km)

Een andere prachtige route is die van Le Hohneck naar Frankenthal. Het is een relatief korte maar uitdagende wandeling die je naar een van de hoogste toppen van de Vogezen leidt. De adembenemende uitzichten maken de inspanning meer dan waard.

Château du Haut-Kœnigsbourg (7 km)

Dit is een relatief korte route die je naar het beroemde Château du Haut-Kœnigsbourg brengt. De wandeling is aangenaam en het uitzicht op het kasteel en de omringende landschappen is simpelweg betoverend.

Waarom wandelen in Elzas?

Wandelen in de Elzas biedt meer dan alleen indrukwekkende landschappen. De regio staat ook bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur. Tijdens je wandelingen kom je tal van historische plekken tegen, waaronder middeleeuwse kastelen, oude kerken en pittoreske dorpjes. Daarnaast is de Elzas ook een culinaire hotspot met zijn heerlijke wijnen en traditionele gerechten zoals tarte flambée. Het wandelen in de Elzas is dus niet alleen een traktatie voor de ogen, maar ook voor de smaakpapillen.

Conclusie

Elzas is een wandelparadijs met zijn gevarieerde landschappen, historische bezienswaardigheden en culinaire verrassingen. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of een beginner, de regio heeft voor elk niveau passende routes te bieden. Dus waar wacht je nog op? 

Leave a Comment