België

Klik op de kaart om een route te zoeken in een andere provincie

Advertenties

Algemeen

Natuurgebied Lovenhoek.

Deze wandeling van Walkinggirl is een combinatie van de wandeling Grobbendonk van Paul en de geocache wandeling 'De Stronkschat' in het natuurgebied Lovenhoek. Door de combinatie van deze beide wandelingen krijg je een tocht van 16 km door een stukje ongerepte natuur. Leuke afwisseling is het zoeken naar de geocaches om zo de 'stronkschat' te vinden.

Let op: Het natuurgebied 'Lovenhoek' is tussen 1 maart en 1 juli NIET toegankelijk en honden zijn er niet toegelaten.

Meer wandel- en streekinformatie: Antwerpen - ABC van de streek.

Bekijk kaart

Praktisch

Vertrekpunt:
2280 Grobbendonk - Astridplein - aan de kerk.
Parkeren en bereikbaarheid:
Ruime parking achter de kerk.
Coördinaat : N51 11.478 E4 44.284
Openbaar vervoer: Geen informatie beschikbaar. Kijk op www.delijn.be voor meer informatie

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Afdrukken

Extra Info

Horeca:
Aan het vertrekpunt: Café op het Astridplein.
Onderweg: Taverne De Roos van Casablanca - 2290 Vorselaar Vroegeinde 61 | Internet: www.deroosvancasablanca.com.
Extra info:
Meer informatie over geocaching | www.geocaching.com.

Natuurgebied Lovenhoek: Lovenhoek is een zeer waardevol gebied. Alleen al het feit dat een aaneengesloten stuk natuur van deze omvang, dat niet doorkruist wordt door verkeerswegen of ontsierd door bebouwing, gered kan worden is in het versnipperde Vlaanderen uitzonderlijk. Bovendien maakt het aangekochte gebied deel uit van een veel groter natuurcomplex, dat in zijn totaliteit meer dan 500 ha omvat. Het gebied sluit aan bij het domein Krabbelshof, met zijn waardevolle moerassen en vijvers, dat eveneens in eigendom is van de familie van de Werve d' Immerseel. Ook aan andere kanten is het gebied gebufferd door aangrenzende groene en open ruimtes, vaak met grote natuurwaarde. Lovenhoek herbergt een variatie aan biotopen en dus ook een grote rijkdom aan - vaak zeldzame- fauna en flora. We vinden er oude loofbossen (vnl. zomereik en es) met een struiklaag van o.m.hazelaar, inlandse vogelkers en kardinaalsmuts. Ook de kruidlaag is op bepaalde plaatsen bijzonder mooi, met tal van voorjaarsbloeiers, waaronder slanke sleutelbloemen, verspreidbladig en paarbladig goudveil, éénbes, vogelmelk, kleine valeriaan. In de bossen vinden we o.m. zwarte -, kleine bonte- en middelste bonte specht, havik, houtsnip. Daarnaast zijn er de vochtige broekbossen en depressies met veel kwelwater, waar o.m. waterviolier massaal aanwezig is. Op de voormalige heidegronden vinden we drogere bossen met voornamelijk grove den, waarin o.m. kuifmees, ransuil en boompieper broeden.
De valleien van de Kleine Beek (die hier ontspringt) en van de Molenbeek, met beschermde vissoorten zoals rivierdonderpad en kleine modderkruiper, lopen parallel door het gebied. De bovenloop van de sterk meanderende Molenbeek is een nog bijna intacte vallei met grote zeggevegetaties en verspreide wilgen. Sprinkhaanzanger, kleine karekiet, bosrietzanger, rietgors, blauwborst en ijsvogel zijn hier van de partij, en in de winter komt de zeer zeldzame roerdomp er foerageren. Het gebied herbergt een belangrijke reeënpopulatie. Ook haas, vos, bunzing, ... voelen zich er thuis.(bron:natuurpunt)

Downloads

Als je ingelogd bent, kan je het GPS bestand ook rechtstreeks wegschrijven naar uw Garmin Gps met onderstaande Wandelwiki Garmin Communicator. Download de Garmin Communicator Plugin als deze nog niet is geinstalleerd op uw PC.

gps

Beschikbare downloads
FileDescriptionDownloadsLast modified
Download this file (lovenhoek.gpx)lovenhoek.gpxGps bestand - Lovenhoek (GPX)6725-01-2014 11:55
Download this file (Lovenhoek.kmz)Lovenhoek.kmzGoogle Earth - Lovenhoek1201-11-2010 10:27

Reageer als gast

0 / 1000 Beperking van tekens
Je tekst moet minder dan 1000 tekens bevatten
  • Geen reacties gevonden